The Merediths Kitchen

The Meredith’s living-dining kitchen sits within a sympathetic extension onto an old barn. With generous floor-to-ceiling windows and skylights looking out over the valley, the scheme’s warm natural tones and earthy materials complement the surrounding landscape, providing a cosiness and warmth in contrast to nature’s elements outside. In the kitchen of this scheme, the free-standing range is the dominant and pivotal feature. Nestled within a surrounding floor-to-ceiling island, this central unit provides some much needed work surface and storage around the huge range. Looking through the open shelving, the island allows visual access to the snug behind it, perfect for chatting with any family members while they catch up with a bit of TV. Behind the chef stands a wide serving peninsula that separates the space away from the dining room, containing within it some additional storage and a place for the family’s extensive collection of much-loved cookery books. The remainder of the kitchen sits in an L-shape, hugged into the corner of the room. Here, within a tactile Corian surface the stainless steel under-mounted sink looks out over the valley. Conveniently, the base units contain a recycling bin, dishwasher and pan drawers.

Kitchen Cabinets - Birch Plywood | Kitchen Doors, Open Shelving Units and Drawers - Grey and Blush Laminate | Worktop - Corian